Laatste oefenavond

Ga naar de inhoud
 

Laatste oefenavond

Stichting AED De Kwakel
Gepubliceerd door Het Bestuur in Mededelingen · 13 mei 2016
Laatste oefenavond van het seizoen 2015-2016 voor Stichting AED De Kwakel.
Op woensdag 11 mei 2016 j. l. heeft stichting AED De Kwakel alweer de laatste oefenavond voor dit seizoen gehouden in de bestuurskamer van Sportpark KDO.
De opkomst was matig en de groep werd in tweeën gesplitst. Een groep ging naar kleedkamer 8, waar medewerkers van Ambulance Amsterdam een oefen incident hadden opgezet.
Vrijwilligers van Stichting AED De Kwakel moesten hierbij hard aan het werk en werden geholpen en ondersteund  met raad en daad van de medewerkers van Ambulance Amsterdam. Doel van dit oefen incident was om de vrijwilligers te trainen voor de AED & reanimatie inzetten binnen de gemeenschap. Hierbij lag de kern bij het twee minuten reanimeren en de samenwerking met Ambulance medewerkers zowel actief en communicatief.
De andere groep had een programma bestaande uit 2 delen, een theorie deel en een praktijk deel. Bij het theorie deel  werden zij op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van de stichting, de wijzigingen van de protocollen, de data van de nieuwe oefenavonden voor het seizoen 2016 – 2017 en mededelingen van het bestuur. Het tweede deel was het oefenen van de stabiele zijligging, het omdraaien van een persoon van buik naar de rug en een snelle kantel methode die een persoon vanuit de stabiele zijligging terug draait naar de rugligging. Dit werd onder het toezicht gedaan van onze docenten en het lotusslachtoffer werd menigmaal omgedraaid door onze vrijwilligers.
We kunnen zeggen dat het een erg leerzame en productieve avond is geweest, waarbij we hebben vastgesteld dat er zeer goed is gewerkt op een hoog niveau.
Wij willen onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet voor de Stichting en Wensen hen alvast een zeer fijne vakantie toe. Ook gaat onze dank uit naar iedereen die het mogelijk hebben gemaakt om deze avond tot een succes te maken.
 Stichting AED De kwakel is partner van HartslagNu  
Terug naar de inhoud