EHBO schenking ontvangen

Ga naar de inhoud
 

EHBO schenking ontvangen

Stichting AED De Kwakel
Gepubliceerd door Het Bestuur in Mededelingen · 29 november 2015
Stichting AED De Kwakel ontvangt cheque van 60 jarig EHBO-vereniging St. Vincentius
Op 23 November jongst leden heeft de voorzitter van Stichting AED De Kwakel, een cheque van 1.000 euro in ontvangst mogen nemen. Deze cheque werd ter ere van het 60 jarig bestaan van EHBO-vereniging St. Vincentius door haar leden aan stichting AED De Kwakel uitgereikt.
Tijdens de algemene leden vergadering van de EHBO-vereniging was een voorstel van de leden gekomen om een schenking te doen aan de Stichting AED De Kwakel. Het geld hebben zij uitgespaard door geen jubileum feest en receptie te geven. De leden van de EHBO-vereniging vonden dat dit geld beter gebruikt kon worden.
Stichting AED De Kwakel bestaat uit allemaal vrijwilligers die zich belangeloos beschikbaar stellen (24-7) aan de Kwakelse gemeenschap en kunnen worden ingezet bij reanimaties. Zij worden door de meldkamer 112 aangestuurd via pagers en gaan als voorpost van de ambulance dienst naar een mogelijke reanimatie. Stichting AED De Kwakel zorgt ervoor dat de vrijwilligers worden getraind en heeft daarvoor lesmateriaal nodig maar heeft ook op een aantal locaties in De Kwakel een AED geplaatst, die zij kunnen inzetten. Doordat de Stichting AED geen inkomsten heeft is deze afhankelijk van Sponsoring en Giften.
EHBO-vereniging St. Vincentius steunt deze activiteiten van harte en vond haar 60 jarig jubileum een uitstekende gelegenheid om Stichting AED De Kwakel een eenmalige schenking te doen van 1.000 euro.
Voorzitter van Stichting AED De Kwakel Richard van Zanten nam de cheque van 1,000 euro in ontvangst van Corrie Hogerwerf die al meer dan 40 jaar lid is van EHBO-vereniging St. Vincentius.
Hij bedankte Corrie en EHBO-vereniging St. Vincentius voor deze schenking en vertelde dat dit gebruikt gaat worden voor de kosten met betrekking op het onderhoud van de AED’s maar ook voor blijven verbeteren van de kwaliteit van de Reanimatie trainingen en inzetten. Wat uiteindelijk ten goede zal komen binnen de Kwakelse gemeenschap.

Zie bijgevoegde eigen foto.

[image:image-0] Stichting AED De kwakel is partner van HartslagNu  
Terug naar de inhoud