Bijzondere Oefenavond

Ga naar de inhoud
 

Bijzondere Oefenavond

Stichting AED De Kwakel
Gepubliceerd door Het Bestuur in Stichting Nieuws · 18 december 2018
17 December 2018 was een wel zeer bijzondere oefenavond voor de vrijwilligers van Stichting AED De Kwakel.
 
Bij aanvang van de oefenavond was er onverwacht bezoek.
Een 82 jarige inwoner uit De Kwakel kwam, in het gezelschap van zijn vrouw en twee dochters en schoonzoon, het oefenlokaal binnen.
 
De man was enige tijd eerder door vrijwilligers van onze stichting gereanimeerd Deze man en zijn familie brachten hun dank over aan de vrijwilligers, die hem hebben gereanimeerd. Als dank had de man een grote taart meegenomen waarvan zij gezamenlijk met de aanwezige vrijwilligers hebben genoten. Natuurlijk werd er onder het genot van de meegebrachte taart en aangerukte koffie gesproken over de opgedane ervaringen van deze man, zijn familie en de vrijwilligers. Volgens zijn zeggen verklaarde de Medici in het Ziekenhuis dat de reanimatie er een was die volgens het boekje is uitgevoerd en dat de man het geluk heeft gehad dat er vrijwilligers zijn die hem zo snel hebben gereanimeerd.
 
De man bedankte tot slot alle aanwezige vrijwilligers:
Hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet, die het mogelijk gemaakt heeft dat wij nog een tijdje met elkaar verder mogen. Zonder jullie was ik hier nu niet meer geweest. Tevens overhandigde de man nog een enveloppe met een donatie aan Stichting AED De Kwakel om het mede mogelijk te maken om dit goede werk voort te zetten.
 
Nadat de 82 jarige man en zijn familie het oefenlokaal hadden verlaten werd er alsnog geoefend alleen nu met een andere insteek dan eerder op deze bijzondere avond.
 
Dit was niet zomaar een reanimatie, het is er een geweest die een zeer positieve boost heeft afgegeven aan alle vrijwilligers.
 
 
Bestuur Stichting AED De Kwakel


 Stichting AED De kwakel is partner van HartslagNu  
Terug naar de inhoud